ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътКултураНовини

Филм за Владимир Сис на „Златен ритон” тази вечер

Поредният ден от програмата на „Златен ритон” предлага отново голям избор за ценителите на документалното и анимационно кино. В 17 часа е прожекцията „Икар от Кочериново“- разказва за чудака Николай Поповски от Кочериново, конструирал първия български хеликоптер на двора. Любопитен поглед към българския манталитет. Филмът е режисьорски дебют на журналиста и сценарист Емил Спахийски.

След него фестивалът продължава с „Гражданинът Сис“ на Господин Неделчев-Дидо по сценарий на Влади Киров. Това е първият документален филм за невероятната съдба на чешкия фотограф и полиглот Владимир Сис (1889 – 1958), в която са намесени приятелството с България и тоталитарните репресии. „Гражданинът Сис“ е едър просветителски жест.

В 19.30 часа можете да гледате „Реквием“ на Георги Тошев, който обема живота и творчеството на Емил Чакъров (1948 – 1991) през архивни кадри, спомени, музика… Това е вторият опит за документален портрет на изключителния диригент и музикант след „Като дъх музика“ (1998) на Светла Фингова.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина